Bloggkalender

«september 2022»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Löp
Fågeljakt
Lite uppdatering
Vintern
Lite av varje
De är här!
Nära nu
2 veckor kvar
3 veckor kvar
Uppdatering

Senast kommenterade
Dräktig
Hemma igen.
Parning
Blodprov
Valpintresserade
Löp
Besök hos Niklas och Fenris

Arkiv
2022
 •    September
 •    Augusti
 •    Januari
 • 2021

  Blogg

  Löp

  Då har Iris börjat löpa.  Lite tidigare än vad vi trodde. Vilket bara är bra.

  Då hon är väldigt regelbunden känns det bra med tanke på kommande parning. Vi skulle åkt ner och träffat hanen och hans ägare nu i September. Men väntar till efter löpet, känns bäst.

  Skönt också att hon hinner löpa färdigt innan vi skall upp och jaga fågel den 1 oktober


  Fågeljakt

  Igår kom husse och Iris hem efter ett antal dagar med jakt i fjällvärlden. I år verkar det varit riktigt gott om fågel. Iris har jobbat på mycket bra enligt husse.  Första dagen var det väldigt varmt vilket märktes på hundarna. Trots vätskeersättning och extra energirik mat så tog de slut fortare denna dag.

  Blev sedan lite kallare vilket gjorde att de orkade betydligt bättre övriga dagar. Många stånd för fågel blev det men kanske inte riktigt lika många skjutna fåglar  Men ett antal har det allt hamnat i frysen


  Lite uppdatering

  Planer för nästa års valpkull/ar är i full gång. Har en fundering på hane till Iris så tänker försöka träffa honom inom kort. Med Svea avvaktar vi höstens / vinterns jaktprov innan vi bestämmer något. Men skall börja förbereda och titta på hane till henne också.

  Annars droppar rapporterna in med jämna mellanrum hur det går med valparna från förra året

  Allt ser mycket bra ut. De som är röntgade har fått A och UA så känns kanonbra. Även ett par som varit i vildsvinshängn och gjort det mycket bra  Verkar absolut inte vara någon brist på jaktlust hos någon av dem


  Vintern

  Länge sedan jag skrev någonting här nu. Denna jaktsäsong börjar nu lida mot sitt slut. Har bjudit på mycket fin jakt men också vissa dagar med lite sämre jakt. Så som det ofta är, särskilt med unghundar. I höstas var vi i Härjedalen med Iris och jagade fågel på fjället. Vilken upplevelse! Detta är verkligen något vi kommer att göra igen. Hon skötte sig fantastiskt bra.

  Här hemma har det blivit lite av varje jakt. Hare, gris, råddjur och hjort. Ett antal hjortar har det skjutits för hundarna och även något råddjur. Svea söker bättre och bättre och är som ett duracellbatteri i skogen. Tröttnar aldrig.

  Iris och Fenris valpar går också från klarhet till klarhet. Är väldigt roligt att få små rapporter om deras framsteg. Verkar finnas ett väldigt stort viltintresse hos dem alla, vilket bådar gott inför framtiden!


  Lite av varje

  Nu har det gått 8 veckor sedan valparna flyttade. Första dagarna kändes det väldigt konstigt, tyst och tomt. Men också skönt. Vi åkte på några dagars semester innan det var dags att börja jobba igen. Jobbade sedan i 4 veckor och sedan 1 till veckas semester som tillbringades i Grekland, på Samos. Helt underbart. Efter valparna flyttade har fokuset varit på konditionsträning för Iris och förberedelse för Svea inför utställning och jaktprovsstart. Detta är nu avklarat så fokus är fortfarande kondition och träning inför kommande jaktsäsong för dem båda. Ser fram emot att se hur de båda har utvecklats och hur de kommer ta sig an jaktsäsongen.