20201228_150609Skrämmens G-Iris är vår första Kleiner münsterländer.

Hon är en otroligt trevlig hund med en mild framtoning.

Hon älskar att jobba och är väldigt lättlärd. Mest av allt älskar jag hennes lugn och tydliga av knapp. Men bakom denna lugna yta gömmer sig en stor jaktlust. När den slår till glömmer hon emellanåt alla lydnad vi tränat på.

Jag har tyckt att just fältbiten i ståendefågelhunds träningen har varit lite svår att få till. Jag har ett stort kontrollbehov vilket gjorde att jag höll Iris ganska nära mig. Släppte henne typ max 40-50 meter ut på sidorna. Men upplever att detta blir bättre och bättre.

Vi har nu startat på ett antal prov vilket varit jättekul men också utmanande på flera olika sätt. Inte nog med att du skall ha en genomtränad hund du måste ha en stor portion tur också. Med tur menar jag att det skall finnas fågel i just ditt släpp för att man skall ha en chans till pris. Jag är stolt över Iris och hur hon skött sig på proven. Även om hon varit lite försiktig i just sökdelen upplever jag att det blivit bättre för varje start. Fågelsituationerna har fungerat väldigt bra vilket känns skönt. Sedan att den där jaktlusten tagit över vid något tillfälle gör inte så mycket.

Efter vårt 2:a pris i ökl i oktober har Iris fått följa med sin husse ut på jakt vilket hon tycker är väldigt roligt. Hittills har hon varit efter vildsvin, räv, dovhjort, hare, rådjur och stått för en tjädertupp och en morkulla. Även skällt på älg. Hon har ett grovt och tydligt skall och skallar även på löpa.

                                                                                                                                                  

20200815_130430

TålannaGårdens Lina SE21450/2020 (Svea till vardags).  Svea är en pigg och rolig liten Wachteltik. Hon är otroligt social och väldigt sällskapssjuk. Är också mycket lyhörd och väldigt lättlärd, förutom när vi kommer till koppelträning!  Hon är en väldigt duktig spårhund och detta är också något hon tycker mycket om. Min man har  börjat släppa henne lite grann främst med tanke på start på jaktprov till hösten. Hittat några harar som drivits med olika framgång. Även varit efter hjort och råddjur. Hon är mycket lättskallad och älskar och jaga och skälla på småfåglar så ibland är det svårt att veta om det är jakt eller bus. Skall bli mycket kul att följa denna lilla dam i framtiden.