Om mig - Exempel

Vi som har Stormfågelns kennel heter Christian och Tina Sannestål. Vår familj består förutom av oss, våra två barn Johan och Moa och två hundar Iris och Svea. Finns också ett antal hönor och en kanin i familjen.

Jag (Tina) har alltid haft en stort intresse för djur. Alla sorters djur. Men intresset för hundar började växa då min man köpte sin första egna hund, Bamse som var en New Foundland. Detta var 1987.

1990 köpte han sin första jakthund, en Beagle vid namn Buster. Med Buster startade min resa med brukshundsklubben. Jag gick ett antal kurser med Buster och lärde mig massor. Jag lärde även känna en hel del hundfolk.

1993 köpte jag min första egna hund, en Gordon Setter från Norge som fick namnet Charlie. Med Charlie fick jag verkligen slita, det var ingen lätt hund att träna. Men vi tävlade lydnadsklass 1 med 173 poäng och en 5:e plats som resultat. Charlie var också korad godkänd som en av få settrar. Men bland det roligaste och jobbigaste jag gjort i hundsammanhang var att utbilda Charlie till bevakningshund. I ett halvår höll vi på och tränade innan det var dags för slutprov på Sotenäs. Där genomgick vi olika tester i dagarna 2 och fick till slut resultatet GODKÄND! Lyckan var total.

Sedan dröjde det ända till 2004 innan vi köpte vår nästa hund, Kopparhults Storma. Storma var en jaktgolden som jag tränade och startade på en del jaktprov med. Hon var eftersöks champion och användes också på slutet som stötande jakthund. En otroligt härlig hund men hade tyvärr ingen tydlig av knapp, så det var fullt ös hela tiden. 2008 parades Storma och vår första kull föddes. Blev 3 helt underbara valpar. Parade sedan Storma 2 gånger till men blev tyvärr inga fler valpar.

2010 var det dags för nästa jakthund, Vilma. Vilma var en härlig Wachtel tik som utvecklades till en otrolig jakthund. Även med Vilma startade jag på jaktprov med i UKL, var på en del utställningar och gick några kurser. Tyvärr var Vilma en riktig oturs hund som opererades ett antal gånger för olika saker, men tråkigast var att hon fick exem i 3:års åldern. Sedan fick hon också cancer och togs bort bara 8,5 år gammal.

Det var väldigt jobbigt och just då ville jag inte ha någon mer hund. Men denna känsla varade inte så länge utan 2018 köpte vi Skrämmens G-Iris, en kleiner münsterländer. Detta har vi inte ångrat en sekund, vilken härlig hund. Med Iris har jag också gått ett antal kurser och startat på jaktprov med. Sista nyförvärvet i familjen är ytterligare en Wachtel.

2020 kom Svea till vår familj. Vad det blir av henne får framtiden utvisa.

Förutom att träna egna hundar var jag under många år aktiv i Alingsås brukshundklubb. Jag var medhjälpare på ett antal olika kurser. Gick själv kurs i inlärning och spår för Inki Sjösten. Var också med och startade och byggde upp en mentaltestbana i klubben. Var utbildad figurant och satt med i styrelsen. Men då jag köpte Storma gick jag över till SSRK i stället. Även här har jag haft en hel del kurser i apportering främst med en annan instruktör vid namn Anette Kjellqvist.