Bloggkalender

«maj 2022»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Vintern
Lite av varje
De är här!
Nära nu
2 veckor kvar
3 veckor kvar
Uppdatering
Dräktig
Ultraljud
2 veckor

Senast kommenterade
Dräktig
Hemma igen.
Parning
Blodprov
Valpintresserade
Löp
Besök hos Niklas och Fenris

Arkiv
2022
 •    Januari
 • 2021

  Blogg

  Vintern

  Länge sedan jag skrev någonting här nu. Denna jaktsäsong börjar nu lida mot sitt slut. Har bjudit på mycket fin jakt men också vissa dagar med lite sämre jakt. Så som det ofta är, särskilt med unghundar. I höstas var vi i Härjedalen med Iris och jagade fågel på fjället. Vilken upplevelse! Detta är verkligen något vi kommer att göra igen. Hon skötte sig fantastiskt bra.

  Här hemma har det blivit lite av varje jakt. Hare, gris, råddjur och hjort. Ett antal hjortar har det skjutits för hundarna och även något råddjur. Svea söker bättre och bättre och är som ett duracellbatteri i skogen. Tröttnar aldrig.

  Iris och Fenris valpar går också från klarhet till klarhet. Är väldigt roligt att få små rapporter om deras framsteg. Verkar finnas ett väldigt stort viltintresse hos dem alla, vilket bådar gott inför framtiden!


  Lite av varje

  Nu har det gått 8 veckor sedan valparna flyttade. Första dagarna kändes det väldigt konstigt, tyst och tomt. Men också skönt. Vi åkte på några dagars semester innan det var dags att börja jobba igen. Jobbade sedan i 4 veckor och sedan 1 till veckas semester som tillbringades i Grekland, på Samos. Helt underbart. Efter valparna flyttade har fokuset varit på konditionsträning för Iris och förberedelse för Svea inför utställning och jaktprovsstart. Detta är nu avklarat så fokus är fortfarande kondition och träning inför kommande jaktsäsong för dem båda. Ser fram emot att se hur de båda har utvecklats och hur de kommer ta sig an jaktsäsongen.


  De är här!

  I tisdags kom de efterlängtade valparna. Nio stycken blev det. Hela 7 tikar och 2 hanar.

  När väl öppningsarbetet var över gick själva valpningen smidigt. Första valpen som också var den största tog längst tid, blev några krystningar innan hon kom ut. Sedan kom de med ca. 30 minuters mellanrum, förutom mellan 8-9 då tog det nästan 2 timmar mellan.

  Iris skötte sig helt fantastisk, är så häftigt att se deras naturiga instinkter kicka in. Hon navla av och slickade och tog hand om dem som om hon aldrig gjort annat!  Tror hon har grädde i mjölken för de växer så det knakar

  Alla är redan tingade!


  Nära nu

  Nu är det tempning som gäller morgon och kväll för att få en idikation på när det är dags

  Dag 58 i dag så nu kan det verkligen komma när som helst  Tagit semester hela veckan vilket känns jätte skönt. Så man kan slappna av och bara förbereda sig mentalt och praktiskt på vad som komma skall. Stor är hon så skall bli väldigt kul att se hur många det är. Med tanke på hur det rör sig överallt på magen så känns det som ett 11 manna lag därinne


  2 veckor kvar

  Nu växer magen nästan för varje dag. Iris går numera under samlingsnamnet "tunnan" här hemma.

  Valplådan har tagits in och fodergivan har ökats igen. Hon har lite svårare att hålla sig lika länge som tidigare så det blir lite fler rastningar. Försöker fortfarande gå minst 1 promenad om dagen vilket hon gärna gör.

  Börjar mentalt ställa in mig för valpning. Läser och förbereder mig. Var ju många år sedan nu. Har en rutinerad back up om det behövs  sedan har vi nära till natt öppna veterinärer om det skulle behövas.  

  Har också träffat och pratat i telefon med potentiella valpköpare vilket är jätte kul  Är ju som sagt väldigt många som hört av sig, vilket är jätte roligt. Så har inte varit lätt att "välja vilka som eventuellt kommer att få en valp". Men nu är det gjort och det känns fantastiskt. Håll ut