Bloggkalender

«juli 2021»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
De är här!
Nära nu
2 veckor kvar
3 veckor kvar
Uppdatering
Dräktig
Ultraljud
2 veckor
Skickat mail
Hemma igen.

Senast kommenterade
Dräktig
Hemma igen.
Parning
Blodprov
Valpintresserade
Löp
Besök hos Niklas och Fenris

Arkiv
2021
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • Blogg

  De är här!

  I tisdags kom de efterlängtade valparna. Nio stycken blev det. Hela 7 tikar och 2 hanar.

  När väl öppningsarbetet var över gick själva valpningen smidigt. Första valpen som också var den största tog längst tid, blev några krystningar innan hon kom ut. Sedan kom de med ca. 30 minuters mellanrum, förutom mellan 8-9 då tog det nästan 2 timmar mellan.

  Iris skötte sig helt fantastisk, är så häftigt att se deras naturiga instinkter kicka in. Hon navla av och slickade och tog hand om dem som om hon aldrig gjort annat!  Tror hon har grädde i mjölken för de växer så det knakar

  Alla är redan tingade!


  Nära nu

  Nu är det tempning som gäller morgon och kväll för att få en idikation på när det är dags

  Dag 58 i dag så nu kan det verkligen komma när som helst  Tagit semester hela veckan vilket känns jätte skönt. Så man kan slappna av och bara förbereda sig mentalt och praktiskt på vad som komma skall. Stor är hon så skall bli väldigt kul att se hur många det är. Med tanke på hur det rör sig överallt på magen så känns det som ett 11 manna lag därinne


  2 veckor kvar

  Nu växer magen nästan för varje dag. Iris går numera under samlingsnamnet "tunnan" här hemma.

  Valplådan har tagits in och fodergivan har ökats igen. Hon har lite svårare att hålla sig lika länge som tidigare så det blir lite fler rastningar. Försöker fortfarande gå minst 1 promenad om dagen vilket hon gärna gör.

  Börjar mentalt ställa in mig för valpning. Läser och förbereder mig. Var ju många år sedan nu. Har en rutinerad back up om det behövs  sedan har vi nära till natt öppna veterinärer om det skulle behövas.  

  Har också träffat och pratat i telefon med potentiella valpköpare vilket är jätte kul  Är ju som sagt väldigt många som hört av sig, vilket är jätte roligt. Så har inte varit lätt att "välja vilka som eventuellt kommer att få en valp". Men nu är det gjort och det känns fantastiskt. Håll ut


  3 veckor kvar

  Sista veckan har jag märkt en stor förändring på Iris. Är redan rätt så rund om magen. Äter också på ett helt annat sätt en tidigare. Nu är det bara 3 veckor kvar och dags att höja fodergivan lite grann. Börjar så klart undra ännu mer hur många valpar det är där inne?

  Har nu också träffat flera av er som eventuellt kommer att få en valp. Detta har varit jätte kul tycker både jag och Iris. Känns också bra att ni har fått träffa oss eller framför allt Iris. Att få en känsla för tiken som präglar valparna är för mig viktigt. Kändes som att ni gillade henne "nästan" lika mycket som vi 


  Uppdatering

  Dräktigheten fortgår som den skall. Tycker mig märka en tydlig förändring på kroppsformen på Iris. Har också börjat tigga betydligt mer än tidigare. Äter på ett sett hon aldrig gjort förut. På fredag har det gått 6 veckor sedan parnigen, så är bara 3 veckor kvar  Tiden går fort. Så spännande och roligt .

  Roligt är också att vi i förra veckan har träffat 4 olika potentiella valpköpare  Känns mycket bra att fått träffa er och att ni fått träffa Iris  Hon tycker det är toppen med uppmärksamheten som ni märkte  Kommer också träffa vissa via webbaserade möten. Ha det fint.